Tel: 06-218 000 68

ZEER BIJZONDER SOORT MET EEN ELEGANTE UITSTRALING

streep-giaflowers

Herkomst: Himalaya

Beschikbaar: Eind februari to begin maart

Lengte: 35/45 cm

Houdbaarheid: 5/6 dagen

 

Sewerzowii

Een Zeer bijzonder soort wordt door een klein aantal bollen kwekers geteeld in Nederland en is in het wild bijna niet te vinden, ieder jaar telen wij tussen 500 en de 1000 bloemen van deze soort.

Ontdekt in 1868. Komt in het wild voor in Azië en dan vooral in gebergte op rots achtige hellingen op een hoogte van 1800m. Daar is hij niet gemakkelijk te vinden, net zo goed als bij de kwekers in Nederland waarvan er maar een paar zijn. Deze opvallende plant is eigenlijk geen Fritillaria maar een Korolkowia. Dat is in het verleden anders geweest want ze is ook lid geweest van de Fritillaria familie en nu na onderzoeken van vele botanici een eigen familie gekregen.

Omdat ze veel overeenkomst heeft adopteren wij haar in ons Fritillaria assortiment. Dat doen we voor al om de zeer bijzondere bloeiwijze die deze bol vertoont . Deze heeft wel iets weg van de Persica die ook een langwerpige tros bloemen maakt en het zelfde blauw grijze blad heeft. De sewerzowii word een 35/45 cm lang en geeft in de oksels van de bladeren een 10 tot 15 bloemen die variëren van kleur van helder groen tot paars en chocolade bruin. Een zeer mooie bloem maar moeilijk te verkrijgen.

sewerzowii-2website-blok-template
Fritillaria-sewerzowii
sewersowiitemaplate-assorti-block[9522]